Meer online omzet door Corona
Er wordt massaal online besteld. En dat moet dus allemaal thuisbezorgd worden. In april van dit jaar was de online omzet 62,4 % hoger dan in april 2019. Niet verwonderlijk overigens, premier Rutte vroeg ons om in de begindagen van Corona zoveel mogelijk thuis te blijven. Resultaat? Legpuzzels, ingeblikte groenten en zelfs tandenborstels werden massaal online gehamsterd en thuisbezorgd.
Goede zaak voor bezorgservices, zo leek het. Maar toen kwamen de eerste klanten met bezorgschaamte. De bezorging van al die pakketten had namelijk veel impact op onze directe omgeving. Want als klanten niet thuis waren op het moment dat hun pakje werd bezorgd, moest de bestelbus heen en weer rijden. Of denk aan alles wat teruggestuurd werd en dus weer opgehaald moest worden. Of die lastminute bezorging waar je een extra rit voor moest inplannen? Allemaal C02 uitstoot! En zo gebeurde het: de bezorgschaamte werd 2020 in geslingerd.
Bezorgschaamte te lijf
Hoe ga je bezorgschaamte nu tegen, vraag je je af? Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten zich over hun bezorgschaamte heenzetten? Het antwoord is simpel: RoutiGo. RoutiGo heeft slimme software voor het inplannen en uitvoeren van efficiënte routes ontwikkeld. En als er iets is waar je in 2020 je klanten mee van dienst kunt zijn, is het duurzaam bezorgen. Bovendien worden klanten via het dashboard van de applicatie op de hoogte gehouden van de exacte bezorgtijden van hun pakketten. Ook nu zij weer meer naar buiten gaan, zijn ze dus altijd thuis op het moment van levering, waardoor pakketten niet meer retour distributiecentrum gestuurd hoeven te worden. En dan hebben we het nog niet eens over de bezorgschaamte van klanten die willen voorkomen dat hun buren de “in-en-outs” van hun online winkelwagen kennen. Het is allemaal verleden tijd met de software van RoutiGo!
Bronnen:
- Logistieke ontwikkelingen in 2020; Hoe ontwikkelt de bezorging van pakketten. Marielle Markgraaf in https://www.sendcloud.nl/hoe-ontwikkelt-bezorging-van-pakketten/
- https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/22/omzet-detailhandel-krimpt-met-1-5-procent-in-april